Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte onsdag den 29. november 2000 kl. 10

Dato:
President: Hans J. Røsjorde
Tilbake til spørretimen

Spørsmål 11

Bent Høie (H): Jeg vil gjerne stille følgende spørsmål til samferdselsministeren:

«I statsbudsjettet for 2000 er det avsatt 50 mill. kroner til utbygging av terminalbygget ved Stavanger Lufthavn på Sola. Det har imidlertid kommet signaler om at Luftfartsverket vil forskyve utbyggingen ytterligere.

Vil statsråden foreta seg noe for at den sårt tiltrengte utbyggingen blir igangsatt som forutsatt i statsbudsjettet?»

Statsråd Terje Moe Gustavsen: I Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2001 er det foreslått betydelige bevilgninger til utvidelse av ekspedisjonsbygget ved Stavanger lufthavn, Sola. Regjeringen skulle med dette klart ha gitt til kjenne at dette tiltaket skal ha høy prioritet.

Jeg er kjent med at Luftfartsverket i en kunngjøring har lagt opp til byggestart ved Sola i fjerde kvartal 2001. Jeg vil i denne forbindelse benytte anledningen til å vise til at det i Samferdselsdepartementets budsjettproposisjon er gjort oppmerksom på usikkerheten knyttet til utviklingen i luftfarten, og at det kan bli behov for å komme tilbake til Stortinget med en revisjon av Luftfartsverkets budsjett.

Dersom en slik eventuell situasjon skulle innebære reduserte investeringsrammer for Luftfartsverket, vil det bli gjort helhetlige vurderinger for å avklare hvordan dette bør gjøres for best mulig å ivareta Luftfartsverkets virksomhet samlet sett.

Bent Høie (H): I Rogaland ble en betydelig lettet da en leste forslaget for statsbudsjettet for 2001. Dessuten brukte statssekretær Eirin Sundt dette som en av flaggsakene for å markere at dette budsjettforslaget også var godt for Rogaland.

I budsjettinnstillingen for statsbudsjettet for 2000 sa en enstemmig komite at blant de viktigste oppgavene innenfor ekspedisjonsområdet, øvrige bygg osv. i 2000 var byggestart for utbygging av innsjekkingsområdet og bagasjehallen ved Stavanger lufthavn, Sola. Jeg er imidlertid bekymret når statsråden sier at dette på ny vil bli vurdert i sammenheng med en helhetlig vurdering av Luftfartsverkets budsjett. Det har i det siste kommet ganske kraftige signaler om at det her kan være et misforhold mellom det som står i statsbudsjettet, og det som Luftfartsverket selv gir uttrykk for. Så jeg vil spørre statsråden igjen: Vil han fortsatt prioritere utbyggingen ved Stavanger lufthavn, Sola?

Statsråd Terje Moe Gustavsen: På den måten som utbyggingen av Stavanger lufthavn, Sola, er håndtert i statsbudsjettet, vil Regjeringen gi høy prioritet til dette, og vi legger da også opp til en betydelig satsing i 2001.

Usikkerheten er til stede når det gjelder Luftfartsverkets økonomi, noe som også er tilkjennegitt i budsjettproposisjonen. Den senere tid har ikke gjort denne usikkerheten større, og det er fortsatt slik at vi legger opp til å starte ombyggingen av terminalbygget på Sola i 2001.

: