Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 27. april 1999 kl. 10

Dato:
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dokumenter: 
(Redegjørelsen holdt i Stortingets møte 20. april 1999)

Sak nr. 8

Debatt om kommunal- og regionalministerens redegjørelse om distrikts- og regionalpolitikken

Talere

Votering i sak nr. 8

Votering i sak nr. 8

Presidenten: Under debatten har Karin Andersen satt fram tre forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti.

Karin Andersen – til stemmeforklaring.

Karin Andersen (SV): Under debatten og etter debatten har jeg fått signaler fra et flertall i Stortinget om at de støtter intensjonen i forslagene, og ber om at de blir omgjort til oversendelsesforslag.

Presidenten: Karin Andersen har foreslått at de tre forslagene blir gjort om til oversendelsesforslag. Presidenten kan ikke se at hun har noen vektige innvendinger mot det, og foreslår at de tre forslagene gjøres om til oversendelsesforslag.

Forslag nr. 1 får da følgende ordlyd:

«Det henstilles til Regjeringen i statsbudsjett for år 2000 å redegjøre for sammenhengen og samhandlingen mellom arbeidsmarkedspolitikken og distriktspolitikken.»

Forslag nr. 2 får følgende ordlyd:

«Det henstilles til Regjeringen å fremme forslag om en forsøksordning med lokal frihet til å disponere distriktspolitiske virkemidler som en ramme for noen kommuner/fylkeskommuner. Som en del av dette forsøket gis A-etaten i forsøksfylket/kommunene større frihet til å bruke sine ressurser inn i satsingsområdene for forsøket.»

Forslag nr. 3 får følgende ordlyd:

«Det henstilles til Regjeringen å legge fram forslag til en økonomisk incitamentordning for statlige etater for å fremme etablering av offentlige servicekontorer.»

Presidenten foreslår at disse forslagene oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Presidenten foreslår at kommunal- og regionalministerens redegjørelse om distrikts- og regionalpolitikken holdt i Stortingets møte 20. april 1999 vedlegges protokollen. – Det anses vedtatt.