Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte fredag den 26. mars 1999 kl. 10

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Dokumenter: 

Sak nr. 2

Innstilling frå energi- og miljøkomiteen om forslag frå stortingsrepresentantane Leif Lund, Signe Øye og Sylvia Brustad om at Regjeringen bes komme til Stortinget med en gjennomgang av begrepet nasjonale interesser i utbyggingssaker med sikte på å få en klarere definisjon som også tar hensyn til lokaldemokrati og distriktsutvikling i tynt befolkede områder

Talere

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Jan Tore Sanner satt fram et forslag på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre.

Det voteres først over forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre, og deretter over innstillingen.

Forslaget lyder:

«Regjeringen bes komme til Stortinget med en gjennomgang av begrepet nasjonale interesser i utbyggingssaker med sikte på å få en klarere definisjon som også tar hensyn til lokaldemokrati og distriktsutvikling i tynt befolkede områder.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre ble med 68 mot 29 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 14.31.07)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:121 (1998-99) – forslag frå stortingsrepresentantane Leif Lund, Signe Øye og Sylvia Brustad om at Regjeringen bes komme til Stortinget med en gjennomgang av begrepet nasjonale interesser i utbyggingssaker med sikte på å få en klarere definisjon som også tar hensyn til lokaldemokrati og distriktsutvikling i tynt befolkede områder – vert å leggja ved protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.