Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte onsdag den 10. mars 1999 kl. 10

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Sak nr. 3

Interpellasjon fra representanten Karita Bekkemellem Orheim til justisministeren:
«I prosjektrapporten: «Seksuelle overgrep mot kvinner og barn», Texmo og Aarvik, Kvinneuniversitetet Nord, 1998, påpekes det at det må skje endringer i politiets og påtalemyndighetenes håndtering av overgrepssaker, og at det må utvikles et tettere samarbeid mellom ulike fagmiljøer når en står overfor saker som gjelder overgrepsofre. I rapporten anbefales Justisdepartementet å nedsette et utvalg for blant annet å jobbe med utredernes forslag om å opprette en regional enhet for etterforskning og påtale av saker som gjelder seksuelle overgrep og familievold.
Hvordan stiller statsråden seg til rapporten og dens forslag og anbefalinger?»

Talere

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten har Karita Bekkemellem Orheim satt fram fire forslag på vegne av Arbeiderpartiet.

Karita Bekkemellem Orheim får ordet til stemmeforklaring.

Karita Bekkemellem Orheim (A): Det er flertall for alle Arbeiderpartiets forslag i dag. Men vi synes statsråden har gitt så positive signaler i debatten vi hadde om denne saken, at det er grunn til å ta ham på alvor og gi ham muligheten til å følge dem opp i departementet. Derfor ber jeg om at forslagene våre blir omgjort til oversendelsesforslag.

Presidenten: Forslagene nr. 1, 2, 3 og 4 vil da bli omformulert i tråd med forslagsstillers ønske om å gjøre disse forslagene om til oversendelsesforslag.

Forslag nr. 1 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å styrke og bygge ut krisesentrene i deler av landet der de ikke eksisterer eller er dårlig bygget ut, slik at man får tilbud i alle deler av landet.»

Forslag nr. 2 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å utarbeide et helhetlig forslag til hjelpetiltak for en tidsavgrenset periode for å hjelpe voldsutsatte kvinner. Hjelpetiltakene må omfatte profesjonell hjelp av psykolog og advokat, hjelp til bolig og tilbud om skolering og utdanning.»

Forslag nr. 3 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen om at det nedsettes et offentlig utvalg som skal foreta en bred gjennomgang av problemstillinger knyttet til vold mot kvinner og barn.»

Forslag nr. 4 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen om at det foretas en egen omfangsundersøkelse om vold mot kvinner i det norske samfunnet.»

Presidenten foreslår at forslagene oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.