Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 4. mars 1999 kl. 10

Dato:
President: Lodve Solholm

Sak nr. 9

Interpellasjon fra representanten Ansgar Gabrielsen til landbruksministeren:
«I Aftenposten 11. februar 1999 går det frem at Regjeringen ikke vil fremme forslag til endringer av konsesjonsgrensen som i dag er 5 dekar. Det kan ifølge oppslaget ta flere år før Regjeringen vil ta konkrete initiativ. Regjeringen vil heller ikke endre konsesjonslovens bestemmelser om statens rett til å tilsidesette frivillige private avtaler om kjøp og salg av landbrukseiendommer, og vil dermed beholde statens forkjøpsrett. Det har i den senere tid kommet helt konkrete innspill fra partier som utgjør et flertall i Stortinget som støtter Høyres forslag om å heve konsesjonsgrensen. Det kan også synes som om det i regjeringspartiene er en endret holdning til statens forkjøpsrett for landbrukseiendommer.
Vil Regjeringen inntil en endring av loven finner sted, praktisere en mer liberal tolking og som er mer i tråd med hva flertallet nå mener?»

Talere

Votering i sak nr. 9

Votering i sak nr. 9

Presidenten: Under debatten har Øystein Hedstrøm satt fram et forslag på vegne av Fremskrittspartiet. Forslaget er omdelt i salen, og lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag til endringer i konsesjonsloven slik at nedre konsesjonsgrense heves til 50 dekar.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 75 mot 29 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 15.29.56)