Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 4. mars 1999 kl. 10

Dato:
President: Lodve Solholm

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra kommunalkomiteen om boligetablering for unge og vanskeligstilte (Innst. S. nr. 100 (1998-99), jf. St.meld. nr. 49 (1997-98))
  • Sak nr. 2

    Innstilling fra kommunalkomiteen om virksomheten til Den Norske Stats Husbank 1996 – 97 (Innst. S. nr. 98 (1998-99), jf. St.meld. nr. 14 (1998-99))
  • Sak nr. 3

    Interpellasjon fra representanten Karita Bekkemellem Orheim til helseministeren:
    «Sosial- og helsedepartementet har åpnet opp for at de mest ytterliggående antiabortorganisasjonene her i landet får statsstøtte til prosjekter. Tall viser at dagens abortlov fungerer etter hensikten, og at det forebyggende arbeidet i sammenheng med selvbestemmelse fører til at aborttallene går nedover. Etter behandlinga av abortmeldinga står retten til selvbestemmelse fast, det forebyggende arbeidet ble styrket, og kvinner ble ikke tvunget til obligatorisk rådgivning. Flertallet i komiteen hadde heller ikke ønske om å endre abortloven, verken med hensyn til selvbestemt abort eller ved å stramme inn enkelte paragrafer.
    Hvordan vil statsråden sikre at dagens abortlov blir forvaltet etter intensjonen, og at den informasjonen som blir gitt, er objektiv og sannferdig?»
  • Sak nr. 4

    Forslag fra stortingsrepresentant Vidar Bjørnstad på vegne av Arbeiderpartiet oversendt fra Odelstingets møte 18. februar 1999: (Jf. Innst. O. nr. 30)
    «Stortinget ber Regjeringen fremme forslag som gir den som er gitt innsyn etter innsynsloven mulighet til å kreve makulering/sletting av uriktige eller ulovlig innhentede opplysninger.»
  • Sak nr. 5

    Forslag fra stortingsrepresentant Ågot Valle på vegne av Sosialistisk Venstreparti oversendt fra Odelstingets møte 18. februar 1999: (Jf. Innst. O. nr. 30)
    «Stortinget ber Regjeringen fremme forslag som gir den som er gitt innsyn etter innsynsloven rett til å kreve makulering/sletting av uriktige eller ulovlig innhentede opplysninger. Den som er gitt innsyn, der det er innhentet uriktige eller ulovlige opplysninger, kan på visse vilkår gi tillatelse til at materiale blir arkivert av historiske årsaker.»
  • Sak nr. 6

    Forslag fra stortingsrepresentant Jørn L. Stang på vegne av Fremskrittspartiet oversendt fra Odelstingets møte 18. februar 1999: (Jf. Innst. O. nr. 36)
    «Stortinget ber Regjeringen fremme forslag til endringer i forvaltningslovens regler om avvisning av klage, slik at avvisningsgrunnene presiseres og klargjøres for å unngå at klager avvises på mangelfullt grunnlag.»
  • Sak nr. 7

    Forslag fra stortingsrepresentant Terje Knudsen på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre oversendt fra Odelstingets møte 23. februar 1999: (Jf. Innst. O. nr. 38)
    «Stortinget ber Regjeringen utrede konsekvensene av å fjerne aktivitetskravet (§ 6) i deltagerloven. Stortinget ber Regjeringen legge fram en slik konsekvensvurdering for Stortinget på en egnet måte.»
  • Sak nr. 8

    Forslag fra stortingsrepresentant Terje Knudsen på vegne av Fremskrittspartiet oversendt fra Odelstingets møte 23. februar 1999: (Jf. Innst. O. nr. 38)
    «Stortinget ber Regjeringen legge fram en egen sak for Stortinget med sikte på å avvikle deltakerloven.»
  • Sak nr. 9

    Interpellasjon fra representanten Ansgar Gabrielsen til landbruksministeren:
    «I Aftenposten 11. februar 1999 går det frem at Regjeringen ikke vil fremme forslag til endringer av konsesjonsgrensen som i dag er 5 dekar. Det kan ifølge oppslaget ta flere år før Regjeringen vil ta konkrete initiativ. Regjeringen vil heller ikke endre konsesjonslovens bestemmelser om statens rett til å tilsidesette frivillige private avtaler om kjøp og salg av landbrukseiendommer, og vil dermed beholde statens forkjøpsrett. Det har i den senere tid kommet helt konkrete innspill fra partier som utgjør et flertall i Stortinget som støtter Høyres forslag om å heve konsesjonsgrensen. Det kan også synes som om det i regjeringspartiene er en endret holdning til statens forkjøpsrett for landbrukseiendommer.
    Vil Regjeringen inntil en endring av loven finner sted, praktisere en mer liberal tolking og som er mer i tråd med hva flertallet nå mener?»
  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 15.30.