Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 25. februar 1999 kl. 10

Dato:
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dokumenter: 

Sak nr. 1

Innstilling fra næringskomiteen om enkelte gjenstående spørsmål i forbindelse med etablering av IT-senter på Fornebu

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten har Ansgar Gabrielsen satt fram et forslag på vegne av Kristelig Folkeparti, Høyre, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre.

Det voteres først over forslaget og deretter over innstillingen.

Forslaget fra Kristelig Folkeparti, Høyre, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre lyder:

«Saken sendes tilbake til næringskomiteen til fornyet behandling. Komiteen bes avholde åpne høringer.»

Votering:Forslaget fra Kristelig Folkeparti, Høyre, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre ble med 51 mot 45 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 21.11.16)Komiteen hadde innstillet:

I.

Stortinget ber Regjeringen om at følgende blir gjennomført:

  • 1. Snarest og før 1. juni 1999 utpekes hvilket selskap som skal få i oppdrag å utvikle og gjennomføre planene om et IT- og kunnskapssenter på Fornebu.

  • 2. I samråd med dette selskapet fastsette hvilket område som kreves for å gjennomføre planene for et IT- og kunnskapssenter av internasjonal betydning.

  • 3. Staten deltar som medeier i dette selskapet. Staten kan gå inn med bygninger og eiendommer. Verdifastsettelsen på Statens eiendommer avgjøres ved takst i henhold til EØS-regelverket.

  • 4. Regjeringen må snarest ta opp forhandlingene med Oslo kommune for å finne en løsning for de deler av eiendommen som legges til kunnskapssenteret, som eies av Oslo kommune.

  • 5. Terminalbygningen legges inn i det felles eierselskapet. Virksomheten skal igangsettes i terminalbygget fra høsten 1999 i henhold til Stortingets føringer i denne og tidligere innstillinger.

  • 6. Det inngås en avtale med selskapet om Statens øvrige engasjement i kunnskapssenteret, bl.a. når det gjelder forskning, utdanning, næringsutvikling og samarbeid med regionene.

Presidenten: Her har Kristelig Folkeparti, Høyre, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre varslet at de vil stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 51 mot 45 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 21.11.42)Videre var innstillet:

II.

St.meld. nr. 13 (1998-99) – Om enkelte gjenstående spørsmål i forbindelse med etablering av IT-senter på Fornebu – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.