Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte onsdag den 17. desember 1997

Dato:
Tilbake til spørretimen

Spørsmål 23

Olav Akselsen (A): Eg har følgjande spørsmål til justisministeren:

I samband med høg aktivitet og stort innrykk av gjestearbeidarar i industrien på Stord, fekk Stord lensmannskontor eit ekstra tilskot frå Justisdepartementet for 1997. Også i 1998 vil det vera uvanleg stor aktivitet i industrien på Stord. Stord lensmannskontor har via politimeisteren i Hordaland søkt om ekstra tilskot også for 1998. Justisdepartementet har ikkje svart på denne søknaden enno.

Kva vil svaret bli?

Statsråd Aud Inger Aure: Svaret kan gjøres ganske kort.

Hordaland politidistrikt vil i budsjettet for 1998 bli tilført 150.000 kr i øremerkede midler på grunn av de merbelastningene som Stord lensmannskontor har i forbindelse med den store aktiviteten i industrien på Stord.

Departementet vil i løpet av 1. kvartal 1998 utføre en inspeksjon i Hordaland politidistrikt, der en vil besøke Stord lensmannskontor for å gå gjennom ressurssituasjonen. Etter inspeksjonen vil en også ha større forutsetning for å kunne vurdere ressursbehovet.

: