Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte onsdag den 9. april 1997

Dato:
Tilbake til spørretimen

Spørsmål 31

Jan Simonsen (Frp): Jeg vil gjerne få lov til å stille følgende spørsmål til justisministeren:

I budsjettildelingen til Hovedredningssentralen Sør-Norge er det ikke tatt høyde for utvidet antall stillingshjemler og virkninger av lønnsoppgjøret. Det har ført til at lønnsmidler til drift i realiteten er redusert med 36 % i forhold til fjorårets forbruk.

Hva vil justisministeren gjøre for å løse de problemene dette har ført til, og sikre en forsvarlig drift ved Hovedredningssentralen Sør-Norge?

Statsråd Gerd-Liv Valla: I 1996 hadde Hovedredningssentralen i Sør-Norge et budsjett på til sammen 11.044 mill. kr. I 1997 er budsjettet på til sammen 11.472 mill. kr. Dette er en økning på ca 4 %. Virkningen av lønnsoppgjøret for 1996 så langt som Justisdepartementet kjente det på dette tidspunkt, er innarbeidet i utgiftsrammen for 1997.

Som beskrevet i St.prp.nr.1 for 1997, er det gitt én ny stillingshjemmel til sentralen i Sør-Norge. En klar forutsetning for å opprette stillingen var at lønnsmidlene skulle tas innenfor gitte økonomiske rammer. Sentralen står selv fritt om den ønsker å besette stillingen. Overtidsutgiftene ved sentralen har de senere år vært svært store. Ved å styrke sentralen med én person, legger departementet til grunn at overtidsbruken reduseres tilsvarende utgiftene forbundet med den nye stillingen.

For øvrig vil jeg også nevne at årets budsjett ble styrket med over 5 mill. kr til å dekke diverse investeringer ved de to hovedredningssentralene.

Jeg er ellers innstilt på å følge budsjettsituasjonen nøye med sikte på en forsvarlig drift ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

: