Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Stortinget - Møte onsdag den 25. januar 1995

Dato:
Tilbake til spørretimen

Spørsmål 8

Solveig Torsvik (A): Jeg har følgende spørsmål til statsråden:

Telenors ledelse mener det er viktig å hindre at bedriftens ansatte opparbeider seg høy lønnsansiennitet.

Vil statsråden hindre at det legges strategier for at Telenors ansatte ikke skal kunne opparbeide seg slik ansiennitet?

Statsråd Gunnar Berge: Innledningen til spørsmålet kan ha sitt grunnlag i en uheldig formulering som har forekommet i et internt dokument utarbeidet i et datter-datterselskap i den innledende fase i et utredningsarbeid.

Ifølge Telenors ledelse har det aldri vært og vil heller aldri bli lagt noen strategi som innebærer at Telenors ansatte ikke skal kunne opparbeide seg lønnsansiennitet. Telenors ledelse ser det tvert imot som verdifullt at det så langt det er mulig, er stabilitet og langsiktighet i ansettelsesforholdene. Samferdselsdepartementet er enig i dette.

Solveig Torsvik (A): Dette er ikke et tilleggsspørsmål, men jeg ønsker å gi følgende kommentar: Jeg forstår at det nå er klargjort at den øverste ledelse ikke skal ha som politikk å hindre ansiennitetsopparbeidelse i bedriften eller bedriftens datterselskaper, og jeg forventer da at det nettopp er det synet som vil prege omstillingsarbeidet i Telenor i framtida.

Statsråd Gunnar Berge: Jeg kan bare bekrefte at jeg oppfatter situasjonen nøyaktig på samme måte som representanten Solveig Torsvik nå gav uttrykk for, og jeg forutsetter at det er dette selskapets ledelse kommer til å legge til grunn i sin fortsatte politikk, for å si det på den måten.

: