Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte onsdag den 17. november 1993

Dato:
Tilbake til spørretimen

Spørsmål 31

Roger Gudmundseth (A): Jeg har følgende spørsmål til sosialministeren:

I budsjettfremlegget for 1994 fremgår at to nye hjelpemiddelsentraler skal igangsettes. Nord-Trøndelag fylke har sterkt savnet dette tilbudet.

Kan sosialministeren nå love at Nord-Trøndelag får etablert hjelpemiddelsentral i 1994?

Statsråd Grete Knudsen: I statsbudsjettet for 1994 er det innarbeidet 27,4 millioner kr til videre drift av hjelpemiddelsentralene, og i 1994 er det også lagt inn en etablering av to nye sentraler. Foruten Oslo, som ifølge statsbudsjettet skal prioriteres, er det besluttet at det også skal settes i gang en sentral i Nord-Trøndelag i løpet av neste år.

Fylkestrygdekontoret i Nord-Trøndelag har i denne forbindelse fått i oppdrag å utarbeide en prosjektplan. Planen skal legges fram for en styringsgruppe for hjelpemiddelprosjektet i desember, og vi tar sikte på å starte arbeidet med å etablere umiddelbart etter at saken er ferdigbehandlet der.

Roger Gudmundseth (A): Det er ikke hver dag man kan gå på denne talerstol og si at man er fornøyd med svaret og takke statsråden hjertelig.

Dette budskapet vil nok bli godt mottatt i Nord-Trøndelag, for med den geografi som Nord-Trøndelag spesielt har - lange avstander o.l. - vil det være nødvendig å få en effektiv sentral styrt på en riktig måte.

Jeg kan kanskje tillate meg å utvide spørsmålet noe: Jeg er glad for at det allerede er tatt initiativ overfor fylket og trygdekontoret for også å tilrettelegge organiseringen, men jeg går ut fra at statsråden i det videre arbeidet også vil sørge for at fylkeskommunen blir trukket sterkt med i organiseringen og utviklingen av sentralen.

Statsråd Grete Knudsen: Svaret på dette er ja, og det har også gått et brev til fylkesordføreren i Nord-Trøndelag om dette forholdet.

: