Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Odelstinget - Møte torsdag den 3. juni 1999 kl. 18.45

Dato:

Dokumenter: 

Sak nr. 4

Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om lov om endring i lov av 11. juni 1976 nr. 79 om kontroll med produkter og forbrukertjenester (produktkontrolloven)

Talere

Votering i sak nr. 4

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten har Jostein Zazzera på vegne av Fremskrittspartiet satt fram et forslag, som er inntatt i innstillingen.

Komiteen hadde innstillet til Odelstinget å gjøre slikt vedtak til

lov

om endring i lov av 11. juni 1976 nr. 79 om kontroll med produkter og forbrukertjenester

(produktkontrolloven).

I.

I lov av 11. juni 1976 nr. 79 om kontroll med produkter og forbrukertjenester (produktkontrolloven) gjøres følgende endring:

Ny § 3a skal lyde:

§ 3a Substitusjonsplikt

Virksomhet som bruker produkt med innhold av kjemisk stoff som kan medføre virkning som nevnt i 1 skal vurdere om det finnes alternativ som medfører mindre risiko for slik virkning. Virksomheten skal i så fall velge dette alternativet, hvis det kan skje uten urimelig kostnad eller ulempe.

Presidenten: Til § 3 annet ledd samt ny § 3a foreligger et avvikende forslag fra Fremskrittspartiet. Det voteres først over forslaget som gjelder § 3 annet ledd. Forslaget lyder:

Ǥ 3 annet ledd Aktsomhetsplikt skal lyde:

Den som tilvirker eller innfører produkt plikter å skaffe seg slik kunnskap som er nødvendig for å vurdere om det kan medføre virkning nevnt i § 1, herunder vurdere om man kan fremskaffe alternativ som medfører mindre risiko for slik virkning.»

Votering: Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 61 mot 12 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.08.34)

Presidenten: Presidenten vil så la votere alternativt mellom komiteens innstilling til ny § 3a og det tilhørende forslaget fra Fremskrittspartiet. Forslaget fra Fremskrittspartiet lyder:

«Ny § 3a Substitusjonsplikt skal lyde:

Virksomhet som er sluttbruker av produkt med innhold av kjemisk stoff som kan medføre virkning som nevnt i § 1, skal vurdere om det finnes alternativ som medfører mindre risiko for slik virkning. Virksomhet skal i så fall velge dette alternativet, hvis det kan skje uten urimelig kostnad eller ulempe.»

Votering: Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet bifaltes innstillingen med 62 mot 11 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 19.09.02)Videre var innstillet:

II.

Loven trer i kraft 1. januar 2000.

Votering: Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.

Presidenten: Det voteres over lovens overskrift og loven i sin helhet.

Votering: Lovens overskrift og loven i sin helhet bifaltes enstemmig.

Presidenten: Lovvedtaket vil bli sendt Lagtinget.