3. Forslag fra mindretall

Forslag fra Høyre, Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Kristelig Folkeparti:
Forslag 1

Stortinget ber regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2025 foreslå endringer i opsjonsskatteregelverket, slik at vilkårene for å benytte ordningen utvides til å omfatte bedrifter som har inntil 150 ansatte, ikke er eldre enn 12 år, og som har en balansesum på inntil 200 mill. kroner.

Forslag 2

Stortinget ber regjeringen utrede forenklinger i regelverket for norske bedrifter som vil rekruttere høykvalifiserte arbeidstakere fra tredjeland, utrede om regelverket for selvstendig næringsdrivende bør justeres, og komme tilbake til Stortinget på egnet måte.

Forslag fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti:
Forslag 3

Stortinget ber regjeringen innen 2024 utrede og foreslå endringer i formuesskatten for bedre å legge til rette for gründere og oppstartsbedrifter, herunder om alle teknologier bør likestilles i unntaket for immaterielle eiendeler og hva som er gjeldende rett og praksis for dagens unntak.

Forslag fra Høyre og Kristelig Folkeparti:
Forslag 4

Stortinget ber regjeringen utrede muligheten for at verdivurderingen av oppstartsbedrifter utjevnes over 3 til 5 år etter at selskapet er registrert.

Forslag 5

Stortinget ber regjeringen utrede innføring av et vektet gjennomsnitt av verdien for selskap i de første årene etter at selskapet er notert på børs, eksempelvis at selskapet i tre år etter børsnotering settes til det vektede gjennomsnittet av selskapets verdi de siste fem årene.