Sammendrag

Kap. 1429 Riksantikvaren

Post 1 Driftsutgifter

Klima- og miljødepartementet foreslår å omdisponere 5 mill. kroner til kap. 1429 post 22 knyttet til Riksantikvarens utgifter for tilpasning av saksbehandlingsverktøy ifm. oppsplitting av fylkene, jf. nærmere omtale under kap. 1429 post 22.

Post 22 Flerårige prosjekter kulturminneforvaltning, kan overføres

Riksantikvaren har utviklet Digisak, en søknad- og saksbehandlingsløsning for tilskudd og dispensasjoner som alle fylkeskommunene og Sametinget benytter i sin forvaltning av kulturmiljø. Ved oppsplitting av dagens fylkesstruktur har Riksantikvaren utviklet nye integrasjoner for at de nye fylkeskommunene skal kunne benytte Digisak. Posten foreslås økt med 5 mill. kroner for å dekke tilhørende utgifter, jf. kap. 1429 post 1.

Til nødvendig faglig korrekt oppdatert presentasjon av Klemenskirkeutstillingen i Trondheim, foreslås det en økt bevilgning på 1 mill. kroner ved en omdisponering fra kap. 1429 post 71.

Samlet foreslås bevilgningen på posten økt med 6 mill. kroner.

Post 71 Tilskudd til fredete kulturminner i private eie, kulturmiljøer og kulturlandskap, kan overføres

Det foreslås å redusere bevilgningen med 1 mill. kroner, som inndekking for tilsvarende utgiftsøkning til Klemenskirkeutstillingen i Trondheim, jf. omtale under kap. 1429 post 22. Videre foreslås det også å redusere bevilgningen på posten med 1 mill. kroner til sikringsarbeider ved Kvernes stavkirke i Averøy kommune, jf. omtale under kap. 1429 post 73.

Samlet foreslås bevilgningen på posten redusert med 2 mill. kroner.

Post 73 Tilskudd til bygninger og anlegg fra middelalderen og brannsikring, kan overføres

Det har oppstått et ekstraordinært behov for sikringsarbeider ved Kvernes stavkirke i Averøy kommune på 1 mill. kroner. Det foreslås at posten økes med 1 mill. kroner ved omdisponering av tilsvarende beløp fra kap. 1429 post 71.