Søk

Forslag fra mindretall

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti og Venstre:
Forslag 1

Stortinget ber regjeringen så snart som mulig redusere salærene på større inkassokrav.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti:
Forslag 2

Stortinget ber regjeringen gjennomgå eksisterende aktuelle forskrifter og gjøre endringer som vil forby salg av fordringer for usikret gjeld som er gitt etter en forenklet kredittvurdering, i tråd med intensjonen i flertallsvedtaket fra Innst. 373 S (2021–2022).

Forslag 3

Stortinget ber regjeringen fremme forslag til ny inkassolov innen statsbudsjettet for 2025.

Forslag 4

Stortinget ber regjeringen i forslaget til den nye inkassoloven om å sette salærnivåene på alle inkassokrav så lavt at de ikke dekker innkrevingskostnadene fullt ut.

Forslag 5

Stortinget ber regjeringen fremme forslag om at låntaker får forkjøpsrett til fordringen på samme vilkår som långiveren er villig til å selge for til tredjepart.

Forslag 6

Stortinget ber regjeringen legge frem et forslag om innføring av rentetak i Norge i løpet av 2024.

Forslag 7

Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget på egnet måte med et forslag om å begrense bruken av eksterne inkassatorer ved innkreving av usikret gjeld.

Forslag 8

Stortinget ber regjeringen sørge for at Lånekassen øker antall betalingsutsettelser og blir mer restriktiv med å sende nye krav til inkasso.

Forslag 9

Stortinget ber regjeringen legge frem forslag om å forby bruk av eksterne, kommersielle inkassoselskaper for offentlige virksomheter.

Forslag 10

Stortinget ber regjeringen legge frem forslag som innskrenker mulighetene for å kreve boliger tvangssolgt på bakgrunn av mindre inkassokrav.