Søk

Sammendrag

Nærings- og fiskeridepartementet foreslår i denne proposisjonen å utvide virkeområdet i lov 27. april 1990 nr. 9 om regulering av eksporten av fisk og fiskevarer (fiskeeksportloven) til å omfatte makroalger (tang og tare). Departementet viser i proposisjonen til at det er departementets oppfatning at det eksisterende begrepet «fisk og fiskevarer» i loven ikke omfatter makroalger. Departementet foreslår i proposisjonen å utvide lovens virkeområde med «marine produkter», og opplistingen av arter som omfattes av lovens virkeområde, foreslås utvidet til å inkludere «makroalger». Departementet foreslår også at fiskeeksportloven gjøres til offisiell korttittel.

Formålet med de forslåtte lovendringene er å inkludere makroalger i arbeidsområdet til Norges sjømatråd AS (Sjømatrådet) og i porteføljen til Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering AS (FHF).

Bakgrunnen for lovforslaget er omtalt i kapittel 2 i proposisjonen. Den offentlige høringen og høringsinstansenes syn fremgår av pkt. 2.5 og 3.2 i proposisjonen. Departementets vurderinger er omtalt i pkt. 3.3. De økonomiske og administrative konsekvensene av lovforslaget er omtalt i kapittel 4 i proposisjonen.