Sammendrag

Kommunal- og moderniseringsdepartementet legger med dette fram forslag til endringer i statsbudsjettet for 2016 for kapittel 595 Statens kartverk, arbeid med tinglysing og nasjonal geografisk infrastruktur og kapittel 3595 Statens kartverk, arbeid med tinglysing og nasjonal geografisk infrastruktur

Forslag til endringer

Kap. 595 Statens kartverk, arbeid med tinglysing og nasjonal geografisk infrastruktur

Post 21 Spesielle driftsutgifter, kan overføres

I 2016 er det igangsatt arbeid med en ny digital høyde- og terrengmodell, som i hovedsak består av å skanne fastlands-Norge med lasermåling fra fly.

Kostnadene ligger an til å bli noe høyere enn tidligere budsjettert. For å opprettholde framdriften foreslås det å øke bevilgningen til arbeidet med 10 mill. kroner i 2016 til 489,4 mill. kroner.

Kap. 3595 Statens kartverk, arbeid med tinglysing og nasjonal geografisk infrastruktur

Post 1 Gebyrinntekter tinglysing

På grunn av at Skandiabanken går ut av sitt svenske moderselskap og etableres som uavhengig selskap, må alle boliglån i selskapet flyttes til det nyopprettede norske selskapet. Panterettighetene for alle lånene må tinglyses. På bakgrunn av dette foreslås det å øke gebyrinntektene i 2016 med 14,3 mill. kroner.

Regjeringen vurderer å endre forskrift om gebyr for tinglysing mv. for å sikre bedre samsvar mellom gebyr og kostnadene for tinglysingsmyndighetene ved slike masseoverdragelser, jf. Prop. 6 L (2016–2017) Endringer i tinglysingsloven, inkassoloven og tvangsfullbyrdelsesloven mv. (teknologinøytralitet).