Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Jorodd Asphjell, Kari Henriksen, lederen Hadia Tajik og Lene Vågslid, fra Høyre, Margunn Ebbesen, Hårek Elvenes, Charlotte Spurkeland og Anders B. Werp, fra Fremskrittspartiet, Jan Arild Ellingsen og Ulf Leirstein, fra Kristelig Folkeparti, Kjell Ingolf Ropstad, og fra Senterpartiet, Jenny Klinge, merker seg at det er bred tilslutning til å endre reglene knyttet til inntektstaperstatning til barn. Formålet er å styrke det erstatningsrettslige vernet til unge skadelidte.

Komiteen viser til at det kan være krevende å finne et utmålingssystem som treffer alle typetilfeller, men legger til grunn at endringene vil skape mer forutsigbarhet, samt en riktigere og mer nyansert utmåling.

Komiteen merker seg at et flertall av høringsinstansene støtter hovedtrekkene i forslaget til nye regler om barneerstatning.

Komiteen merker seg også at departementet rent lovteknisk legger opp til at de konkrete erstatningsbeløpene gjennomgående vil fremgå av tabeller inntatt i forskrift. Videre at erstatningsnivået for erstatning som utmåles for fase 2, blir reflektert i loven ettersom dette utgjør den klart største erstatningsposten.