Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Else-May Botten, Ingrid Heggø, Odd Omland og Knut Storberget, fra Høyre, Frank Bakke-Jensen, Ingunn Foss, Gunnar Gundersen og Ove Bernt Trellevik, fra Fremskrittspartiet, Morten Ørsal Johansen, Øyvind Korsberg og Jørund Rytman, fra Kristelig Folkeparti, Line Henriette Hjemdal, fra Senterpartiet, lederen Marit Arnstad, og fra Venstre, Pål Farstad, viser til proposisjonen der det foreslås endringer i formålet, at Svalbard skal innlemmes i Innovasjon Norges virksomhetsområde og en tilpasning av taushetsplikten til selskapets rolle.

Komiteen ser på den foreslåtte formålsendringen som en oppfølging av Stortingets behandling av Meld. St. 22 (2011–2012) 14. juni 2012, (jf. Innst. 365 S (2011–2012). Komiteen er positiv til at det nye formålet legger til rette for økt grad av målstyring og bedre oppfølging av Innovasjon Norges resultater.

Komiteen er enig i regjeringens ønske om at Innovasjon Norge skal praktisere fortrolighet på samme måte som det øvrige finansaktører gjør og i tråd med internasjonale prinsipper for finansieringsvirksomhet. Komiteen ser derfor på endringen i taushetspliktsbestemmelsene som en tilpasning til Innovasjon Norges spesielle rolle og at det er behov for å arbeide litt annerledes enn det andre finansieringsaktører gjør.

Komiteen har foretatt en mindre endring av ordlyden i § 27 siste ledd, for å tydeliggjøre kretsen av dem som har taushetsplikt.

Komiteen har ingen andre bemerkninger og slutter seg til endringene.