Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Uttalelser fra justiskomiteen og kirke-, utdannings- og forskningskomiteen

Komiteens utkast til innstilling har vært forelagt justiskomiteen og kirke-, utdannings- og forskningskomiteen til uttalelse, jf. vedtak i Stortinget av 28. september 2012.

Justiskomiteen uttaler følgende i brev av 4. desember 2012:

«Justiskomiteens medlemmer slutter seg til kommunal- og forvaltningskomiteens innstilling og sine respektive partiers merknader til representantforslaget og har ingen ytterligere merknader.»

Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen uttaler følgende i brev av 3. desember 2012:

«Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Venstre har ingen merknader til kommunal- og forvaltningskomiteens utkast til innstilling om Representantforslag 8:145 S (2011-2012).

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet viser til behandlingen av Representantforslag 8:97 (2010-2011) om å opprette en markeringsdag for jødenes skjebne, der Fremskrittspartiet fremmet forslag om å be regjeringen innstifte en nasjonal holocaustdag den 26. november, jf. Innst. 345 S (2010-2011). Med bakgrunn i den økende trakasseringen av jødiske skoleelever i Norge mener forslagsstillerne at vi som nasjon trenger en dag for å markere jødenes historiske lidelser i Norge. Skolen er en godt egnet arena for en slik markering. Mens holocaustdagen er internasjonal, vil en markering av 26. november være en norsk markering av behandlingen av jødene under 2. verdenskrig.

Disse medlemmer slutter seg for øvrig til de merknader Fremskrittspartiet står bak i utkastet til innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen.

Komiteens medlem fra Kristelig Folkeparti viser til sine merknader i Innst. 346 S (2010–2011) om en markeringsdag for jødenes skjebne:

'Under henvisning til forslag nr. 1 her, som altså vil bli behandlet i en annen sammenheng, vil dette medlem vise til at en slik dag vil tjene på å være felles med den internasjonale holocaustdagen 27. januar. Ved å kombinere dette vil vår egen historie om hva som skjedde 26. november 1942, settes i sammenheng med den store historien om hvordan nasjonene sviktet det jødiske folket.'

Dette medlem slutter seg til for øvrig til de merknader Kristelig Folkeparti står bak i utkastet til innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen.»