Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Innstilling fra valgkomiteen om opprettelse av og valg av medlemmer og varamedlemmer til en fast delegasjon til konferansen for overvåking av EUs utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk

Innhold

Til Stortinget

Stortingets presidentskap besluttet 15. november 2012 at det skal fremmes innstilling til Stortinget om opprettelse av en fast delegasjon til konferansen for overvåking av EUs utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk. Delegasjonen skal bestå av fire medlemmer og fire varamedlemmer, og utgå fra utenriks- og forsvarskomiteen. Komiteens leder og første nestleder skal være faste medlemmer av delegasjonen.

Den nye konferansen opprettes som følge av at Lisboa-traktaten styrker den parlamentariske dimensjonen i EU-samarbeidet. Konferansen vil erstatte de halvårlige møtene for lederne av EU-landenes utenrikskomiteer (de såkalte COFACC-møtene) og forsvarskomiteer (de såkalte CODACC-møtene). Den nye konferansen ses også i sammenheng med at Den vesteuropeiske unions parlamentarikerforsamling (VEU PA) opphørte 1. juli 2011.

På grunnlag av presidentskapets beslutning av 15. november 2012 og forslag fra utenriks- og forsvarskomiteen rår valgkomiteenStortinget til å gjøre følgende

vedtak:

I

Det opprettes en fast delegasjon med fire medlemmer og fire varamedlemmer til konferansen for overvåking av EUs utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk. Leder og første nestleder av utenriks- og forsvarskomiteen skal være faste medlemmer av delegasjonen.

II

Til medlemmer og varamedlemmer av Stortingets delegasjon til konferansen for overvåking av EUs utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk velges for den resterende del av stortingsperioden 2009–2013:

Medlemmer:

  • 1. Stortingsrepresentant Ine M. Eriksen Søreide

  • 2. Stortingsrepresentant Svein Roald Hansen

  • 3. Stortingsrepresentant Snorre Serigstad Valen

  • 4. Stortingsrepresentant Karin S. Woldseth

Varamedlemmer:

  • 1. Stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen

  • 2. Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen

  • 3. Stortingsrepresentant Laila Gustavsen

  • 4. Stortingsrepresentant Lars Peder Brekk

Oslo, i valgkomiteen, den 26. november 2012

Dag Terje Andersen

leder