Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

VEDLEGG 25

Det vises til brev av 17. april 2012 til kontroll- og konstitusjonskomiteen med redegjørelse for Kommunal- og regionaldepartementets tilskuddsforvaltning i 2011. Komiteen har gjennomgått redegjørelsen og ser behov for å be om svar på følgende spørsmål:

1. Gjennom å finansiere pilotprosjekter ute i kommunene ønsker departementet å ”utvikle ny kunnskap om hvordan distriktskommuner kan bli mer attraktive som bosted”, og har etablert tilskuddsordningen ”Bolyst”. Sammenstiller man en oversikt over kommuner som mottok Bolyst-midler i valgkampen i 2011, med partitilhørigheten til ordførerne i disse kommunene, finner man at de ”rød-grønne” kommunene er svært sterkt overrepresentert. Hvor mange søknader kom det inn i 2011, og hvilke kriterier for tildeling har blitt vektlagt utover de generelle kriteriene som er listet opp på departementets hjemmesider?

Komiteen ber om snarlig svar.