Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sammendrag

Forslagsstillerne viser til at Det internasjonale amatørbokseforbundet (AIBA) har vedtatt at menn ikke gis tillatelse til å bokse med hjelm. Det norske bokseforbundet er dermed ifølge forslagsstillerne satt i en vanskelig situasjon, noe som kan medføre at norske- amatørboksere ikke gis anledning til å bokse i store internasjonale mesterskap som VM, OL og EM. Dette som en konsekvens av at norske boksere som er underlagt Norges Bokseforbund, ikke har anledning til å bokse uten hjelm, verken i Norge eller i utlandet.

Forslagsstillerne frykter at dette vil rasere boksesporten i Norge, og at man derfor må endre lovverket slik at norske idrettsutøvere kan utøve sin idrett, også i fremtiden.

Forslagsstillerne mener i forlengelsen av dette at det vil være svært kunstig å opprettholde forbudet mot proffboksing i Norge.

Forslagsstillerne viser til at da forbudet ble innført i 1981, var hovedargumentet faren for medisinske skadevirkninger på utøveren. Forslagsstillerne viser også til at i dag er den medisinske overvåkingen streng også innen profesjonell boksing. Forslagsstillerne vil ikke stikke under stol at boksing kan medføre skader, både på proff- og amatørnivå, men dette gjelder også de fleste andre idretter som utøves i Norge.

Forslagsstillerne fremmer følgende forslag:

«Stortinget ber regjeringen så raskt som mulig fremme forslag til endringer i lovverket som er tilpasset internasjonale regler for amatørboksing, samt åpne for profesjonell boksing i Norge».