Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2.20 Kap. 859 EUs ungdomsprogram

Komiteen viser til at hovedmålsettingen med EUs ungdomsprogram Aktiv ungdom er å fremme interkulturelt samarbeid, demokrati, felles verdier og kulturell forståelse blant barn og unge. Programmet skal være et redskap for at barn og ungdom skal kunne ta del i internasjonalt arbeid og påvirke internasjonale, nasjonale og lokale styresmakter. Komiteen merker seg at utviklingen for programmet i 2009 var tilfredsstillende og at antallet søknader og antallet prosjekter var økende. Komiteen er tilfreds med at mer utadrettet virksomhet og bedre oppfølging av søkere ser ut til å ha hatt god effekt, at den nedadgående trenden dermed er snudd, og at ytterligere økning er ventet i 2010.

Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, viser til regjeringens budsjettfremlegg og støtter dette.