Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Arbeids- og inkluderingsdepartementet v/statsråden, datert 18. november 2009

Dokument 1 (2009–2010) Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2008

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden til behandling Dokument 1 (2009–2010) Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2008. Som et ledd i sin behandling av saken ønsker komiteen å stille følgende spørsmål om rapporteringen på Arbeids- og inkluderingsdepartementets område:

  • 1. Referatene fra etatsstyringsdialogen er viktig for å sikre rask oppfølging av påpekte forhold. I 2008 har det gått fra tre til 11 måneder i visse tilfeller mellom etatsstyringsmøtet og referatet. I følge statsråden er praksis nå innskjerpet. Hvordan har statsråden i 2008 sørget for at underliggende etater følger opp styringsdialogen når en ikke har kunnet forholde seg til referater fra etatsstyringsdialogen?

  • 2. Kontroll- og konstitusjonskomiteen har tidligere understreket betydningen av at utviklingen av IKT-systemer samordnes mellom etatene, i tråd med Stortingets forutsetninger. Dette innebærer bl.a. samordning av IKT-systemer mellom Arbeids- og velferdsetaten, Skatteetaten og Utlendingsdirektoratet i saker under utenlandsforvaltningen. Statsråden viser til flere møter om temaet i sitt svar til Riksrevisjonen. Hvor langt har departementets IKT-utvikling gått i forhold til andre aktuelle departementers IKT-systemer, og i hvilken grad påvirker den ulike fremdriften muligheten for å sikre samordning av aktuelle IKT-systemer, og mener statsråden fortsatt det er aktuelt å utarbeide felles IKT-system på tvers av etater og departementsansvarsområder?

  • 3. Det er åtte tidligere rapporterte forhold fra Riksrevisjonens side overfor Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Av disse åtte sakene finner ingen sin avslutning i Dokument 1 (2009–2010). Årsaken er at forholdene ikke er løst. Hva er statsrådens kommentar til at det ikke er ryddet opp i tidligere påpekte forhold og hvordan vil statsråden løse disse tidligere påpekte forhold?

Av hensyn til den videre fremdrift i saken, bes det som snarlig svar.