Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

9.10 Kap. 2412 Den norske stats husbank

Posten omfatter lån til utleieformål som er gitt med rente- og avdragsfrihet i perioden 1987–1994, og eldre særvilkårslån som har en rentesats på ett prosentpoeng under gjeldende rente, samt inntekter i form av forsinkelsesrenter. På bakgrunn av regnskapstall for 2008 foreslås det at bevilgningen økes med 3 mill. kroner.

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.

Av Husbankens låneramme i 2008 ble om lag 600 mill. kroner ikke benyttet. Det vil dermed komme færre låneutbetalinger i 2009 enn det som er lagt til grunn i statsbudsjettet for 2009. På bakgrunn av dette forelås det at bevilgningen reduseres med 116 mill. kroner.

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.

Fleirtalet i komiteen, medlemene frå Arbeidarpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, viser til innspel under høyringa frå Byggenæringens Landsforening om Husbanken sine samla lånerammer. Fleirtalet støttar opp om Regjeringa sitt arbeid for å sikre Husbanken si rolle som verkemiddel i bustadpolitikken. Fleirtalet ber Regjeringa følgje utviklinga i etterspørselen etter husbanklån og komme tilbake til Stortinget ved behov.