Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

5.19 Kap. 172 Gjeldslette og gjeldsrelaterte tiltak

Bevilgningen foreslås redusert med 10 mill. kroner.

Fleirtalet i komiteen, alle unnateke medlemene frå Framstegspartiet, sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet har merket seg at Regjeringen foreslår å kutte 10 mill. kroner i gjeldsslette og gjeldsrelaterte tiltak. Det er disse medlemmers mening at sletting av illegitim gjeld for på denne måten å bringe gjeldsbyrden til de fattigste og mest gjeldstyngede landene ned på et håndterbart nivå er et viktig virkemiddel for å stimulere til økonomisk vekst i disse landene. Disse medlemmer foreslår derfor at bevilgningene til dette formålet i sin helhet opprettholdes, og at kostnadene dekkes inn gjennom reduksjon i kap. 166 post 73 Klima- og Skogsatsingen tilsvarende 5 mill. og reduksjon i kap. 153 post 78 Bistand til Latin-Amerika tilsvarende 5 mill. kroner.

Disse medlemmer foreslår å øke bevilgningen med 10 mill. kroner i forhold til Regjeringens forslag, tilsvarende en økning på 0 mill. kroner i forhold til tidligere vedtatt budsjett.

Disse medlemmer går imot Regjeringens forslag.