Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

5.1 Kap. 100 Utanriksdepartementet

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet har etablert en stilling som integreringsrådgiver ved ambassaden i Islamabad fra inneværende år. Til dekning av utgiftene foreslås det rammeoverført 2,058 mill. kroner fra kap. 650 Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, post 1 Driftsutgifter.

Bevilgningen foreslås økt med 2,058 mill. kroner.

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.

Oppdaterte beregninger for utbetalinger av pliktige bidrag til internasjonale organisasjoner viser et anslått tilleggsbehov på 74 mill. kroner. Dette har sammenheng med valutakursutviklingen. Bevilgningen foreslås økt med 74 mill. kroner.

Bevilgningen på posten foreslås redusert med 16 mill. kroner som følge av at det greske økonomi- og finansdepartementet har kansellert et prosjekt.

Grunnet den store endringen i valutakursen, foreslås bevilgningen økt med 86 mill. kroner.

Som følge av valutakursutviklingen foreslås bevilgningen økt med 83 mill. kroner.

Bevilgningen for 2009 utgjør 120 mill. kroner. Sammen med overførte midler fra 2008 utgjør disponibel bevilgning 146,8 mill. kroner. Innovasjon Norge som står for forvaltningen av programmene, har nå anslått utbetalingene i 2009 til 141,8 mill. kroner. Bevilgningen foreslås derfor redusert med 5 mill. kroner.

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.