Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

20.3 Kap. 1720 Felles leiing og kommandoapparat

Bevilgningen foreslås redusert med netto 118,4 mill. kroner. Forslaget er knyttet til følgende endringer:

  • For å gjennomføre øvelsen Cold Response 2009 foreslås det å omdisponere til sammen 187 mill. kroner til forsvarsgrenenes budsjettkapitler

  • I forbindelse med overføring av budsjettansvar for Norwegian Battle Lab & Experimentation (NOBLE) foreslås det å omdisponere 8,2 mill. kroner til kap. 1725 Fellesinstitusjoner og -utgifter under Forsvarsstaben, post 1 Driftsutgifter.

  • Det foreslås å omdisponere 15 mill. kroner til kap. 1740 Forsvarets logistikkorganisasjon, post 1 Driftsutgifter, til dekning av økt bevilgningsbehov knyttet til rettighetsreiser for forsvarspersonell

  • I forbindelse med overføring av 38 årsverk fra Forsvarsdepartementet til Forsvarsstaben, forslås det at bevilgningen økes med 34,7 mill. kroner, jf. omtale under kap. 1700 post 1.

  • Bevilgningen foreslås videre økt med til sammen 22 mill. kroner i forbindelse med overføring av budsjettansvar for ivaretakelse av personellrettigheter for avdelingsbefal, samt sentralisert befalsskoleopptak. Sistnevnte gjøres for å samle aktiviteten ved Vernepliktsverket.

  • Bevilgningen foreslås økt med 34,1 mill. kroner i forbindelse med overføring av budsjettansvar for rustningskontroll (14 mill. kroner), strategisk luft- og sjøtransport (17 mill. kroner), samt medieovervåking (3,1 mill. kroner).

  • Øvrige tekniske justeringer mot andre kapitler under Forsvarsdepartementet medfører en økning på 1,1 mill. kroner.

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.