Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

20.1 Kap. 1700 Forsvarsdepartementet

Bevilgningen foreslås redusert med netto 25 mill. kroner. Forslaget er knyttet til følgende endringer:

  • Ved nedleggelsen av Avdeling for operasjons- og beredskapsplanlegging ble stillingsrammen i Forsvarsdepartementet redusert med 38 årsverk. Disse årsverkene ble overført til Forsvarsstaben, som har etablert en ny Operasjonsavdeling. Det foreslås i denne forbindelse at 34,7 mill. kroner omdisponeres til kap. 1720 Felles ledelse og kommandoapparat, post 1 Driftsutgifter.

  • Budsjettansvaret for medieovervåking foreslås overført til Forsvarsstaben. Forslaget innebærer at 3,1 mill. kroner omdisponeres til kap. 1720 post 1.

  • Ansvar for vakthold ved Forsvarsdepartementets ledelsesbygg på Akershus festning er fra 1. mars 2009 tilbakeført fra Departementenes servicesenter til Forsvarsdepartementet. Det foreslås i denne forbindelse at bevilgningen på kap. 1700 post 1 økes med 12,8 mill. kroner, mot en tilsvarende reduksjon av kap. 1522 Departementenes servicesenter, post 1 Driftsutgifter.

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.