Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

19.4 Kap. 1602 Kredittilsynet

Det er stor etterspørsel etter likeartet kompetanse i Kredittilsynet og hos tilsynsobjektene (banker og forsikringsselskaper mv.). Kredittilsynet har derfor måttet strekke seg lønnsmessig for å kunne rekruttere og beholde personer med tilfredsstillende kompetanse. Særlig gjelder dette aktuarer, matematikere og revisorer. Kredittilsynet er som en konsekvens av dette ikke i stand til å gjennomføre hele den påkrevde bemanningsøkningen som er forutsatt for 2009 innenfor gjeldende budsjettramme. Økt arbeidsbyrde for Kredittilsynet som følge av den pågående uroen i finansmarkedene forsterker behovet for å gjennomføre de planlagte tilsettingene i 2009. Merbehovet for å kunne oppnå den bemanningen som er vurdert som nødvendig i 2009 er anslått til 5 mill. kroner.

Velfungerende IKT-løsninger bidrar til å effektivisere Kredittilsynets tilsynsarbeid, blant annet fordi innrapporterte data kan nyttiggjøres på en mer effektiv måte til analyseformål og som beslutningsgrunnlag. Det er i den forbindelse behov for å videreutvikle Kredittilsynets datavarehusløsning og system for transaksjonsrapportering i år. I tillegg er det behov for å legge til rette for at flere av tilsynsenhetene kan benytte Altinn i sin rapportering. Merbehovet knyttet til arbeidet med disse effektiviseringstiltakene i 2009 er anslått til 3 mill. kroner.

Samlet foreslås bevilgningen økt med 8 mill. kroner. Utgiftsøkningen dekkes fullt ut av økte inntekter på kap. 5580 Sektoravgifter under Finansdepartementet, post 70 Kredittilsynet, bidrag fra tilsynsenhetene.

Fleirtalet i komiteen, alle unnateke medlemene frå Høgre, sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.

Komiteens medlemmer fra Høyre viser til tidligere økte bevilgninger fra Høyre til Kredittilsynet for å styrke kompetansen og overvåkingen av finansmarkedene i en svært krevende periode. Disse medlemmer følger opp med å øke bevilgningen til blant annet rekruttering og øker bevilgningen med 5 mill. kroner utover Regjeringens forslag.

Disse medlemmer fremmer følgende forslag:

"I statsbudsjettet for 2009 gjøres følgende endring:

Kap.

Post

Formål

Kroner

1602

Kredittilsynet

1

Driftsutgifter, forhøyes med

13 000 000

fra kr 247 300 000 til kr 260 300 000"