Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

17.1 Kap. 1400 Miljøverndepartementet

Det foreslås en økt bevilgning på 5 mill. kroner under kap. 1400 post 21 til å forberede prosessen med etablering av en eventuell ny forvaltningsmodell for verneområdene.

Regjeringen vil vurdere ulike modeller for forvaltning av verneområdene for å styrke lokaldemokratiets plass i forvaltningen, redusere konfliktnivået og styrke koblingen mellom verneområdeforvaltning, verdiskaping og regional utvikling. Dette gjøres med utgangspunkt i resultatet av evalueringen av forsøkene med lokal medvirkning i forvaltningen av store verneområder og Riksrevisjonens Dokument nr. 3:12 (2005–2006): Riksrevisjonens undersøkelse av myndighetenes arbeid med kartlegging og overvåking av biologisk mangfold og forvaltning av verneområder. Riksrevisjonen påviste behov for bedre forvaltning og skjøtsel av verneområdene. Regjeringen vil vurdere ulike modeller for forvaltning av verneområder og vil komme tilbake til Stortinget med forslag til en eventuell ny forvaltningsmodell.

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.