Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

16.2 Kap. 1301 Forsking og utvikling mv.

Bevilgningen til Transnova skal brukes til å støtte prosjekter og tiltak i fasen mellom forskning og utvikling og markedsintroduksjon. Prosjektene vil typisk være store og ha gjennomføringstid som strekker seg utover budsjettåret. Det kan for eksempel være aktuelt å yte støtte til demonstrasjonsprosjekter for produksjon eller innfasing av alternative drivstoff eller ny transportteknologi. Det legges opp til å utbetale noe av midlene når prosjektet starter, med sluttutbetaling når prosjektet er gjennomført. For å unngå at det bare kan gis støtte til småprosjekter som kan gjennomføres innenfor ett budsjettår, og for å bidra til at de beste prosjektene tildeles midler, foreslås det at kap. 1301 Forskning og utvikling mv., post 72 Tilskudd til miljøvennlig transport, Transnova-prosjektet, får tilføyd stikkordet "kan overføres", jf. forslag til romertallsvedtak.

Fleirtalet i komiteen, alle unnateke medlemene frå Framstegspartiet, sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet viser til at disse medlemmer i Innst. S. nr. 139 (2008–2009) til Regjeringens tiltakspakke, advarte mot Transnova-prosjektet fordi dette var et prosjekt under etablering, og at det derved ikke ville ha noen umiddelbar sysselsettingseffekt. Disse medlemmer er derfor ikke overrasket over at Regjeringen ikke greier å bruke bevilgningen på 50 mill. kroner innenfor budsjettåret 2009, og at Regjeringen i St.prp. nr. 67 (2008–2009) åpner for at midlene i kap. 1301 Forskning og utvikling mv., post 72 Tilskudd til miljøvennlig transport, Transnova-prosjektet, får tilføyd stikkordet "kan overføres", jf. Regjeringens forslag til romertallsvedtak XII tredje ledd. Disse medlemmer gikk imot bevilgningen i Innst. S. nr. 139 (2008–2009) til Regjeringens tiltakspakke, og ønsker derfor også å gå imot at pengene kan overføres.