Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

10.29 Kap. 5701 Diverse inntekter

Bevilgningen er på 175 mill. kroner. Inntektene på posten består bl.a. av renter og avdrag på attføringslån, tilbakebetalinger på grunn av for mye utbetalt til leger og stønadsmottakere og avdrag på bidragslån. De faktiske inntektene på posten er forventet å bli høyere enn vedtatt bevilgning. Bevilgningen foreslås økt med 50 mill. kroner.

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.

Gjeldende bevilgning er på 495 mill. kroner. Inntektene på posten må sees i sammenheng med kap. 2620, post 76 Forskuttering av underholdsbidrag. Anslagene for refusjonsinntekter som legges til grunn utarbeides normalt på bakgrunn en prosentsats av det beløp som forventes utbetalt i bidragsforskudd på kap. 2620 post 76 i samme periode.

I saldert budsjett 2009 er det lagt til grunn at refusjonene vil utgjøre om lag 51 pst. av utgiftene på kapittel 2620 post 76. Oppdaterte anslag viser at prosentandelen kan bli noe lavere. Bevilgningen på foreslås redusert med 85 mill. kroner.

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.