Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

10.24 Kap. 2655 Uførleik

Bevilgningen er på 18 775 mill. kroner. På bakgrunn av utviklingen i regnskapstall og antall mottakere høsten 2008 og hittil i år forventes det nå en økning i utgiftene i 2009. Bevilgningen foreslås økt med 255 mill. kroner.

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti er bekymret for at også økningen i antallet uføre, helt eller delvis, kan skyldes situasjonen på arbeidsmarkedet. Det er derfor nødvendig å bidra til at oppfølging og individuell plan gjennomføres konsekvent slik at flest mulig av de som mottar uføreytelser, og som selv ønsker det, kommer tilbake til jobb eller i en arbeidssøkersituasjon.

Bevilgningen er på 29 160 mill. kroner. På bakgrunn av utviklingen i regnskapstall og antall mottakere høsten 2008 og hittil i år forventes det nå en økning i utgiftene i 2009. Bevilgningen foreslås økt med 440 mill. kroner.

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.

Bevilgningen som er på 2 042 mill. kroner, foreslås redusert med 222 mill. kroner. Regnskapstall for de siste månedene gir indikasjoner på at utgiftene øker mindre enn lagt til grunn for saldert budsjett 2009.

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.

Bevilgningen som er på 160 mill. kroner, foreslås redusert med 60 mill. kroner. Regnskapstall for de siste månedene gir indikasjoner på at utgiftene øker mindre enn lagt til grunn for saldert budsjett 2009.

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.