Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

10.23 Kap. 2653 Ytingar til yrkesretta attføring

Bevilgningen er på 10 072 mill. kroner. Nytt anslag for utgifter til attføringspenger i 2009 er 10 510 mill. kroner, en økning på 438 mill. kroner i forhold til saldert budsjett.

Utgiftsveksten skyldes i hovedsak en oppjustering av antall mottakere av attføringspenger i 2009. I saldert budsjett er det lagt til grunn en vekst i gjennomsnittlig antall mottakere i 2009 på 1,4 pst., mens oppdaterte anslag viser at veksten kan bli 4,2 pst. Økningen i antall attføringsmottakere har bl.a. sammenheng med den negative utviklingen på arbeidsmarkedet. Videre er det innført en forskriftsendring fra 1. januar 2009 slik at attføringspenger i overgangsfasen til rehabiliteringspenger eller uføreytelser kan gis i inntil 8 måneder, mot tidligere tidsbegrensning på 16 uker. Effekten av denne forskriftsendringen vil kunne gi en økning i gjennomsnittsbeholdningen av attføringspengemottakere.

Bevilgningen foreslås økt med 438 mill. kroner.

Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.