Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Programkategori 21.10 Administrasjon m.m.

Departementet foreslår å redusere løyvinga på kap. 1301 post 71 Tilskot til arbeids- og utdanningsreiser for funksjonshemma, med 1 mill. kroner. Arbeids- og inkluderingsdepartementet vil foreslå å auke løyvinga over kap 605, post 01 Modernisering og utviklingsarbeid, med 1 mill. kroner.

For 2006 har Arbeids- og inkluderingsdepartementet eit tilleggsbehov på om lag 1 mill. kroner. Status for den delen av forsøket som ligg under Samferdselsdepartementet er slik at løyvinga kan setjast ned.

Komiteen vil peke på at post 71 Tilskot til arbeids- og utdanningsreiser for funksjonshemma er et samarbeidsprosjekt mellom Arbeids- og inkluderingsdepartementet og Samferdselsdepartementet. Komiteen tar til etterretning at Arbeids- og inkluderingsdepartementet har et tilleggsbehov på om lag 1 mill. kroner.

Komiteen har ingen merknader til omdisponeringen.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre viser til at forsøksordningen med utdannings- og arbeidsreiser har som mål å kunne bidra til økt arbeidsdeltakelse for funksjonshemmede. Funksjonshemmede har en langt lavere yrkesdeltakelse enn befolkningen for øvrig, og behovet for å fjerne hindringene er betydelig. En av hindringene er mangelen på tilrettelagt transporttilbud. Mange faller utenfor andre eksisterende ordninger, og denne ordningen ble opprettet for å fange opp disse og dekke deres behov.

Disse medlemmer vil for øvrig vise til sitt forslag i Budsjett-innst. S. nr. 13 (2006-2007):

"Stortinget ber Regjeringen gjøre ordningen for tilskudd til arbeids- og utdanningsreiser for funksjonshemmede permanent."