Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

15.1 Kap. 1400 Miljøverndepartementet (jf. kap. 4400)

Strategic Approach to International Chemicals Management (SAICM) ble vedtatt på den internasjonale kjemikaliekonferansen (International Conference on Chemicals Management (ICCM)) i Dubai den 6. februar 2006. Den globale avtalen består av Dubai-erklæringen om internasjonal kjemikalieforvaltning, en overordnet kjemikaliestrategi og en konkret handlingsplan med 273 tiltak. Et sekretariat skal ledes av FNs miljøfond (UNEP) og WHO i felleskap. Arbeidet har høyeste prioritet i Regjeringens arbeid mot helse- og miljøfarlige kjemikalier, og Norge har vært en svært aktiv pådriver for å etablere denne avtalen. Avtalen utgjør et politisk forpliktende rammeverk for aktiviteter for å styrke kontroll med farlige kjemikalier internasjonalt. Det er en høy prioritet for Norge at sekretariatet på varig basis får tilstrekkelige ressurser til å drive et effektivt arbeid.

Det foreslås å redusere bevilgningen under denne posten med 250 000 kroner mot å øke bevilgningen under kap. 1400 post 71 Internasjonale organisasjoner for å finansiere deler av den globale kjemikaliestrategien (SAICM).

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.

Posten foreslås økt med 250 000 kroner for å finansiere deler av den globale kjemikaliestrategien (SAICM). Inndekningen skjer gjennom en tilsvarende reduksjon på kap. 1400 post 21 Spesielle driftsutgifter.

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.