Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Gunn Karin Gjul, Britt Hildeng, Espen Johnsen og Tove Karoline Knutsen, fra Fremskrittspartiet, Ulf Erik Knudsen og Karin S. Woldseth, fra Høyre, Olemic Thommessen, fra Sosialistisk Venstreparti, May Hansen, fra Kristelig Folkeparti, lederen May-Helen Molvær Grimstad, fra Senterpartiet, Erling Sande, og fra Venstre, Trine Skei Grande, har merket seg endringene i bevilgninger under Kultur- og kirkedepartementets budsjett for 2005.

Komiteen har merket seg Lotteri- og stiftelsestilsynets arbeid mot spilleavhengighet og vil understreke betydningen av dette.

Komiteen har merket seg at bevilgningen til merverdiavgiftskompensasjon for frivillige organisasjoner reduseres med 8 mill. kroner, fordi det gjenstår et udisponert beløp etter at søknadsbehandlingen er gjennomført. Komiteen er kjent med at merverdiavgiftskompensasjon for frivillige organisasjoner for 2003 ikke er avsluttet. Komiteen går ut fra at Regjeringen tar høyde for dette i videreføringen av ordningen.

Komiteen har videre merket seg at det er behov for tilskudd til prøveløp for rally-VM også i 2005. Komiteen viser til sine merknader under kap. 315 post 80 i forbindelse med behandlingen av St.prp. nr. 1 (2005-2006) og St.prp. nr. 1 Tillegg nr. 1 (2005-2006).

Komiteens medlemmer fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre støtter ikke Regjeringens forslag om økt bevilgning på 6,5 mill. kroner til prøveløp for rally-VM i 2005. Disse medlemmer ønsker å prioritere disse midlene til andre formål som kommer de frivillige organisasjonene til gode. Det vises til brev fra Kultur- og kirkedepartementet av 9. desember 2005 (vedlegg).

Komiteen har merket seg at Hundreårsmarkeringen Norge 2005 AS har behov for 22,9 mill. kroner utover den tilleggsbevilgningen som Stortinget vedtok i juni 2005. Komiteen imøteser en fullstendig redegjørelse for selskapets økonomiforvaltning når selskapets sluttregnskap foreligger.

Komiteen har ingen merknader

Komiteen har merket seg at departementet foreslår at salget av statens aksjer i Norsk filmstudio AS skal stanses. Komiteen viser til at Norsk filmstudio AS er et infrastrukturselskap som leverer tjenester for filmproduksjon. Komiteen viser videre til at selskapet opptrer i konkurranse med andre aktører, både nasjonale og nordiske. Komiteen vil samtidig understreke at Norsk filmstudio AS forvalter en viktig kulturarv gjennom filmkatalogen og et kostymelager.

Komiteen viser til brev fra kultur- og kirkeminister Trond Giske av 9. desember 2005 til komiteen (vedlegg), der det heter at departementet vil gi en vurdering av hvordan videre drift av Filmparken AS/Norsk filmstudio AS kan sikres best mulig i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett for 2006. Komiteen tar dette til orientering.

Komiteen har ingen merknader.