Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Vedlegg 8

Det vises til tidligere korrespondanse i forbindelse med kontroll- og konstitusjonskomiteens behandling av Dokument nr. 3:7 (2004-2005) - Riksrevisjonens undersøkelse av salget av Lista Flystasjon, herunder statsrådens svarbrev av 24. mai 2005. Komiteen ønsker, som en oppfølging, statsrådens redegjørelse på følgende:

  • 1. I sitt svarbrev til komiteen, datert 24. mai 2005, opplyser statsråden at Forsvarsbygg inngikk en rammeavtale med advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA i forbindelse med juridisk bistand til salgsvirksomheten. Det er kjent for komiteen at advokatfirmaet har gitt en juridisk betenkning angående avhending av Lista Flystasjon, etter at salget var foretatt. Komiteen ber opplyst om advokatfirmaet på noe tidspunkt ga juridisk bistand i selve salgsprosessen.

  • 2. I den åpne kontrollhøringen 9. mai 2005 ble det bekreftet at advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA fikk sitt oppdrag fra Skifte eiendom. Er det i samsvar med vanlig praksis at underliggende etater, og ikke regjeringsadvokaten, bestemmer hvem som skal få oppdrag om ekstern evaluering?

  • 3. I sitt svarbrev av 24. mai 2005 opplyser statsråden at rammeavtalen med advokatfirma Steenstrup Stordrange DA utløp 31. desember 2004. Komiteen ber opplyst om årsaken til at rammeavtalen ikke ble forlenget.

Komiteen skal avgi sin innstilling 8. juni 2005 og ber om snarlig svar.