Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

9.11 Kap. 724 Statens helsepersonellnemnd og tilskudd til personelltiltak

For å finne rom for nødvendige tilleggsbevilgninger, foreslås bevilgningen satt ned med 1 mill. kroner i inneværende år.

Det vises til omtale under kap. 728 post 21 Spesielle driftsutgifter. Bevilgningen foreslås satt ned med 1,2 mill. kroner.

Det vises til omtale under kap. 727 post 21 Forsøk og utviklingsarbeid innen tannhelsetjenesten. Bevilgningen foreslås satt ned med 0,7 mill. kroner.

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmet fra Kystpartiet, slutter seg til Regjeringens forslag om å redusere bevilgningen under kap. 724 post 21 med i alt 2,9 mill. kroner.

Komiteens medlem fra Kystpartiet viser til Regjeringens forslag om budsjettreduksjoner, omprioriteringer og angivelig nødvendige innstramninger. Dette medlem viser til at økonomien i dag tåler en større statlig innsats i samfunnet og ikke minst til ønske om at organisasjoner - offentlige og private - skal ha mest mulige forutsigbare rammevilkår og budsjett å forholde seg til.

Dette medlem støtter derfor ikke Regjeringens forslag til endringer i ovenfornevnte budsjettområde.

Etter en gjennomgang av tilskuddsforvaltningen av disse midlene, foreslås bevilgningen satt ned med 1 mill. kroner som følge av en tidsforskyvning av enkelte av tiltakene.

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag om å redusere bevilgningen under kap. 724 post 60 med 1,0 mill. kroner.

Etter en gjennomgang av tilskuddsforvaltningen av disse midlene, foreslås bevilgningen satt ned med 2 mill. kroner som følge av en teknisk justering.

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag om å redusere bevilgningen under kap. 724 post 61 med 2,0 mill. kroner.