Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

6.20 Kap. 474 Konfliktråd

Tidligere fordelte Justisdepartementet bevilgningen til konfliktrådene via fylkesmennene over kap. 474 Konfliktråd post 60 Overføringer til kommunene. Fra 1. januar 2004 ble arbeidsgiveransvaret overført til Sekretariatet for konfliktrådene i forbindelse med at staten overtok ansvaret for konfliktrådene.

I motsetning til staten setter kommunene av feriepenger i et fond i opptjeningsåret, og utbetaler dem året etter. I denne forbindelse overfører kommunene avsatte feriepenger for 2004 til sekretariatet for konfliktrådene. I tillegg overfører kommunene ubrukte midler fra 2003. Dette er midler som ble fordelt til kommunene for 2003 og dermed er ført ut av statsregnskapet.

Det foreslås på bakgrunn av ovennevnte å opprette en ny inntektspost 1 Diverse inntekter under kap. 3474, og at bevilgningen under kap. 474 post 1 og kap. 3474 post 1 parallelloppjusteres med 2,8 mill. kroner.

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag om å øke bevilgningen under kap. 474 post 1 med 2,8 mill. kroner.