Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

5.6 Kap. 341 Presteskapet

Fra 1. oktober 2004 overføres myndigheten for prøving av ekteskapsvilkår til folkeregistrene, jf. omtale under kap. 1618 Skatteetaten post 1 Driftsutgifter. Prestene i Den norske kirke har i dag slik myndighet, og de tilknyttede oppgavene for prestene vil falle bort. På denne bakgrunn foreslås det at kap. 341 post 1 reduseres med 725 000 kroner.

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmet fra Kystpartiet, slutter seg til Regjeringens forslag om å redusere bevilgningen under kap. 341 post 1 med 725 000 kroner.

Komiteens medlem fra Kystpartiet viser til Regjeringens forslag om budsjettreduksjoner, omprioriteringer og angivelig nødvendig innstramninger. Dette medlem viser til at økonomien i dag tåler en større statlig innsats i samfunnet og ikke minst til ønske om at organisasjoner - offentlige og private - skal ha mest mulige forutsigbare rammevilkår og budsjett å forholde seg til.

Dette medlem støtter derfor ikke Regjeringens forslag til endringer i ovenfornevnte budsjettområde.