Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

11.3 Kap. 907 Sjøfartsdirektoratet

Det foreslås opprettet en merinntektsfullmakt til å overskride utgiftsbevilgningen under kap. 907 post 22 mot merinntekter under kap. 3907 post 3.

Bakgrunnen for forslaget er at Sjøfartsdirektoratet har en overførbar utgiftsbevilgning på 36,4 mill. kroner under kap. 907 post 22 på statsbudsjettet for 2004 til dekning av kostnader knyttet til den forestående flyttingen av direktoratet (hovedkontoret) til Haugesund. Som ledd i arbeidet med å tilrettelegge flytteprosessen mottar direktoratet også refusjon og bidrag fra andre statlige virksomheter, bl.a. Arbeids- og administrasjonsdepartementet og Statskonsult, til gjennomføring av særskilte tiltak og prosjekter. Slike innbetalte bidrag fra eksterne skal inntektsføres i regnskapet hos mottakeretaten, dvs. Sjøfartsdirektoratet, som utfører prosjektene og (brutto)fører prosjektutgiftene. Det foreslås at de innbetalte refusjonene mv. inntektsføres under kap. 3907 post 3, jf. forslag til vedtak II, 4.

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag, jf. forslag til vedtak II pkt. 4 under kapittel 22 Komiteens tilråding.

Ved behandlingen av statsbudsjettet for 2004 vedtok Stortinget en bevilgning på 10 mill. kroner til et nytt NOX-reduksjonsprogram for reduksjon av nitrogenutslipp fra skip i norsk kystfart, jf. Budsjett-innst. S. nr. 8 (2003-2004).

Det legges opp til en videreføring av det tidligere NOX-reduksjonsprogrammet som ble gjennomført av Sjøfartsdirektoratet i perioden 1996-2000. Programmet krever tilrettelegging og planlegging av aktuelle prosjekter og utbetalingen av tilskudd til konkrete tiltak vil skje i takt med gjennomføringen. Dette er en tidkrevende prosess som innebærer at det kan ta to til tre år fra planleggingen av et tiltak til det er ferdig gjennomført. Det er derfor nødvendig at tilskuddsbevilgningen er overførbar, og det foreslås at dette gjøres ved vedtak om tilføyelse av stikkordet "kan overføres" til bevilgningen, jf. forslag til romertallsvedtak VII, 2.

Det legges videre til grunn at utgiftene ved administrasjon av programmet kan dekkes av tilskuddsbevilgningen til NOX-reduksjonsprogrammet.

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag, jf. forslag til vedtak VII pkt. 2 under kapittel 22 Komiteens tilråding.