Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

11.2 Kap. 901 Styret for det industrielle rettsvern

Styret for det industrielle rettsvern (Patentstyret) får refundert deler av lønnsutgiftene til en medarbeider som er på oppdrag/utveksling i den europeiske varemerkeregistrerings-organisasjonen OHIM i Spania. Det foreslås derfor at bevilgningen under post 1 økes med 100 000 kroner mot en tilsvarende inntektsøkning under kap. 3901, ny post 6, jf. bevilgningsforslag under kap. 3901 post 6.

På denne bakgrunn foreslås det at bevilgningen under kap. 901 post 1 økes med 0,1 mill. kroner.

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag om å øke bevilgningen under kap. 901 post 1 med 100 000 kroner.

Det foreslås opprettet en fullmakt til å overskride bevilgningen under kap. 901 post 1 mot tilsvarende merinntekter under kap. 3901 ny post 6, jf. forslag til romertallsvedtak II, 4. Bakgrunnen for forslaget er at det også senere kan være aktuelt med eksterne bidrag til prosjekter/oppdrag som gjennomføres av Patentstyret og hvor Patentstyret bruttofører de samlede utgifter knyttet til prosjektene/oppdragene. Slike innbetalte bidrag fra eksterne skal inntektsføres i regnskapet hos mottakeretaten. Det foreslås at de innbetalte refusjonene inntektsføres under kap. 3901 ny post 6.

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag, jf. forslag til vedtak II pkt. 4 under kapittel 22 Komiteens tilråding.