Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 2: Brev fra Justisdepartementet v/statsråden til justiskomiteens leder, Trond Helleland, datert 24. oktober 2002

Jeg viser til brev fra Justiskomiteens leder 17. oktober 2002.

Kopi av mitt brev til Justiskomiteen 31. mai 2002 ble oversendt Kultur- og kirkedepartementet og Barne- og familiedepartementet til orientering 6. juni 2002. Kopi av brevet ble samme dag oversendt Sosialdepartementet, og det heter i dette brevet blant annet:

"Justisdepartementet viser særlig til uttalelsen side 3 og 4 og til konklusjonen på side 7 der justisministeren opplyser at han vil ta kontakt med sosialministeren med anmodning om at det vurderes å iverksette et arbeid for å hjemle krav om politiattest for avlastere og støttekontakter i lov om sosiale tjenester.

Justisministeren har varslet at han er innstilt på å hjemle slikt krav om politiattest i medhold av strafferegistreringsforskriften inntil det foreligger en lovhjemmel i lov om sosiale tjenester."

Justisdepartementet har etter dette hatt møter med Sosialdepartementet for å utarbeide forslag til midlertidig regulering i strafferegistreringsforskriften. Sosialdepartementet har i brev 10. oktober 2002 til Justisdepartementet kommet med forslag til en ny bestemmelse i strafferegistreringsforskriften som gir kommunene hjemmel til å kreve fremlagt særskilt politiattest i forbindelse med tilsetting av personer som skal yte tjenester til mindreårige etter lov om sosiale tjenester § 4-2 bokstav a-d. På bakgrunn av dette forslaget vil Justisdepartementet, i samarbeid med Sosialdepartementet, utarbeide et høringsnotat om endring i strafferegistreringsforskriften, og det tas sikte på at dette kan sendes på ordinær høring i begynnelsen av desember 2002. Jeg vil understreke at det her er snakk om en midlertidig hjemmel i strafferegistreringsforskriften, inntil det foreligger en egen hjemmel i lov om sosiale tjenester.