Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Dissenser i Regjeringen

Det har ikke være dissenser i Regjeringen i perioden.

Stortinget har den 4. mars 2002 mottatt følgende redegjørelse fra Justisdepartementet om benådningssøknader innvilget i statsråd i perioden 1. juli - 31. desember 2001.

"STORTINGETS GJENNOMGÅELSE AV BENÅDNINGSSAKER I TIDEN FRA 1. JULI 2001 - 31. DESEMBER 2001

Justisdepartementet viser til referatprotokollen for 2. halvår 2001 med benådningsforedrag m.v. og skal gi en tallmessig oppstilling over benådningssaker for ovennevnte tidsrom.

Vedrørende straff ilagt for forbrytelse og forseelse mot den alminnelige straffelov og en rekke særlover, ble det i 2. halvår 2001 i statsråd innvilget 18 søknader om benådning med slik avgjørelse:

A. Frihetsstraff: Benådning uten prøvetid

0

Benådning til betinget straff med prøvetid på 2 år, jf. strl. §§ 52-54

13

Benådning til løslatelse på prøve hvor soning er påbegynt

2

Benådning til betinget straff med prøvetid + ubetinget bot

2

17

B. Bøter: Hel eller delvis benådning eller betinget benådning

1

18

I henhold til kongelig resolusjon av 5. juni 1981 om delegasjon av Kongens myndighet etter Grunnlovens § 20 til å avslå søknader om benådning til Justisdepartementet, har departementet i samme tidsrom avslått 124 søknader om benådning slik:

A. Frihetsstraff

B. Bøter

79

45

124"

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Kjell Engebretsen, Reidun Gravdal og Jørgen Kosmo, fra Høyre, André Dahl og Martin Engeset, fra Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen og Henrik Rød, fra Sosialistisk Venstreparti, Siri Hall Arnøy og lederen Ågot Valle, og fra Kristelig Folkeparti, Rigmor Andersen Eide, har ingen merknader.