Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg: Brev fra Riksrevisjonen til kontroll- og konstitusjonskomiteen, datert 15. januar 2001

I Dokument nr. 3:2 (2000-2001) Riksrevisjonens kontroll med statsrådens (departementets) forvaltning av statens interesser i selskaper, banker, mv. for 1999 ble rammebetingelsene for Norges Banks pensjonskasse omtalt. Riksrevisjonen uttalte her blant annet at den har merket seg at Norges Banks pensjonskasse ikke er omfattet av kredittilsynsloven og at det er uklart om stiftelsesloven kommer til anvendelse. Det uttales videre at det også synes å være ulike oppfatninger om hvorvidt forsikringsvirksomhetsloven, jf. pensjonskasseforskriften, gjelder for Norges Banks pensjonskasse. Riksrevisjonen anså det som uheldig at pensjonskassens rammebetingelser ikke er klare, og forutsatte at Finansdepartementet vil avklare de spørsmålene som er reist vedrørende pensjonskassens rammebetingelser. Dokument nr. 3:2 (2000-2001) ble sendt Stortinget 6. november 2000.

Finansdepartementet har ved brev til Riksrevisjonen av 28. desember 2000 oversendt notat av 22. desember 2000 hvor det fremgår at departementet vil foreslå endringer i lov av 10. juni 1988 nr. 39 om forsikringsvirksomhet (forsikringsavtaleloven) § 13-1 som går ut på at Kongen likevel kan fastsette at loven helt eller delvis skal gjelde for Norges Banks pensjonskasse. Videre vil departementet foreslå å endre lov av 1. desember 1956 nr. 1 om tilsynet for kredittinstitusjoner, forsikringsselskaper og verdipapirhandel mv. (kredittilsynsloven) § 1 nr. 14 slik at den også omfatter Norges Banks pensjonskasse. Departementet uttaler at forslag til lovendringene vil bli fremmet i tilknytning til et annet lovforslag tidlig i 2001.