Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg: Brev fra Riksrevisjonen til kontroll- og konstitusjonskomiteen, datert 19. januar 2000

Riksrevisjonen viser til antegnelsen til Kystverkets regnskap 1998 hvor det er anført at regnskapet er ufullstendig og beheftet med flere feil og mangler.

Fiskeridepartementet har i svaret på antegnelsen bl.a. svart:

«Kystdirektoratet har i samarbeid med revisjonsfirmaet KPMG gjennomgått samtlige avstemminger pr. 31.12.1998, kontrollert at disse er satt opp i overensstemmelse med økonomireglementet, og rettet opp avstemminger som ikke er i overensstemmelse med reglementet. Beholdninger og saldi er bekreftet som gyldige og reelle. Andre forhold som Riksrevisjonen har påpekt i regnskapet for 1998 er også rettet opp og dokumentert. Kasserapport pr. 31.12.1998, del B og C, er korrigert og samsvarer med regnskapstallene. Årsaken til feilen i kasserapport del C er nå klarlagt, og det er korrigert for bilaget som medførte feilen.»

Riksrevisjonen godkjente under denne forutsetning Kystverkets regnskap for 1998, jf. Riksrevisjonens forslag til desisjon i Dokument nr 1 (1999-2000), side 45.

Riksrevisjonen har imidlertid mottatt brev av 21. desember 1999 fra Fiskeridepartementet hvor det fremkommer nye opplysninger. I brevet redegjør Fiskeridepartementet for nye differanser på 10 544 493 kroner på mellomregnskapskonti i Kystverkets regnskap. Kystverket er i gang med å avdekke disse differansene og Riksrevisjonen har gitt Fiskeridepartementet frist til 1. april 2000 med å orientere om resultatet.

Riksrevisjonen har i brev av i dag til Fiskeridepartementet bedt om at departementet bekrefter at det nå ikke er andre differanser i Kystverkets regnskap enn de som er beskrevet i brevet av 21. desember 1999. Riksrevisjonen har også gjort departementet oppmerksom på at de nye opplysningene medfører at antegnelsen til Kystverkets regnskap for 1998 må vurderes på nytt.

Departementet har fått frist til 10. februar 2000 med å besvare brevet.

Riksrevisjonen vil komme tilbake til saken når Fiskeridepartementets svar foreligger.

Vedlegg: Kopi av brev fra Fiskeridepartementet, datert 21. desember 1999. Kopi av brev fra Riksrevisjonen til Fiskeridepartementet, datert 19. januar 2000.

(Ikke tatt med i denne innstillingen.)