Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

8. Kirkelig virksomhet

Ved behandlingen av statsbudsjettet for 1999 ble Regjeringen bedt om å legge fram for Stortinget en samlet vurdering av Kirkens økonomiske situasjon etter innføringen av ny kirkelig lovgivning, jf. Budsjett-innst. S. nr. 12 (1998-99).

Regjeringen viser til at den lokale kirkeøkonomi er nært forbundet med kommuneøkonomien. Det er derfor naturlig at det for framtiden gis en regelmessig rapportering om den lokale kirkeøkonomi i de årlige kommuneøkonomiproposisjonene, slik som for andre områder hvor hoveddelen av det økonomiske ansvaret ligger til kommunene. Med bakgrunn i den særskilte redegjørelsen som Stortinget har bedt om, og som Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet tar sikte på å legge fram i løpet av høsten 1999, er det ikke i denne proposisjon lagt opp til en omfattende rapportering på Kirkens område. Enkelte problemstillinger som berører forholdet mellom Kirke og kommune er imidlertid omtalt. Det er dessuten inntatt oversikts-tabeller fra de kirkelige fellesrådenes regnskaper for 1997.

Komiteen støtter at det i framtidige kommuneøkonomiproposisjoner gis rapport om den kirkelige økonomi siden den er nært knyttet til kommuenøkonomien.